Garanti

Garanti och reklamationsfel

Alla produkter som säljs i vår internetbutik omfattas av tillverkarens garanti. Våra produkter har ett års garanti mot fabriksfel. Alla produkter har också tre års reklamationsrätt enligt Konsumentköplagen. Fabriksgarantin täcker bara fel som uppstår på grund av defekter eller så kallade ursprungliga fel i material/produkt. Denna garanti täcker inte fel orsakade av felaktig eller otillbörlig användning av produkten. Garantin gäller inte heller om skötselråd och rekommendationer inte följs av kunden och det uppstår brist av skötsel av tandoorugnsprodukter. I sådana fall vid bristfällig skötsel av produkten gäller fabriksgarantin inte. 
Reklamationsrätten gäller enbart i de fall där det med/under normalt slitage uppstår skada som kan klassificeras som fabrikationsfel.
Vid första användning och uppeldning av ved i tandoorung kan hända att små sprickor i tandoorugns yta uppstår. Detta räknas inte som fel på produkt och kan dessvärre inte anmälas till oss som reklamation. Kunden bör vara medveten om att tandoorugn tillverkas av chamottelera som är naturprodukt och kan få oönskade effekter på yttre utseende på grund av höga temperaturer. Möjlig sprickbildning vid första användning av tandoorugnsprodukter påverkar inte kvalitativa förmågor och tandoorugns kapacitet gällande matlagning eller stadig bibehållande av värme.  Kunderna kan läsa om våra råd om användning av tandoorugn under rubriken Instruktion. Kvitto/faktura som konsument erhåller av oss räknas vara som garantibevis.
Alla typer av klagomål behandlas inom 15 dagar efter att vi mottagit och bekräftat anmälan.
I de fall returanledningen är reklamation och fel ej kan påvisas utgår en avgift om 350:- + frakt tur och retur. Tandoorsverige förbehåller sig rätten att ersätta defekt vara med vara av samma modell. Om varan har tagit slut får kunden tillbaka pengarna.
För företag gäller andra regler för garanti- och reklamationsrätt.

Reklamationsärenden skickas till info@tandoorsverige.se

Web Programming & Page Design by Martin Ioussinov

×