Instruktion

Förberedelse av tandoorugn inför matlagning: 

Ta bort det övre locket och öppna askluckan. 
Lägg in tort ved i tandoorugnen, inte mer än 2/3 av ugnens volym. Elda veden. Ökning och ackumulering av driftstemperaturen bestäms visuellt.  Efter ca om en timme förvinner soten på de inre väggarna av tandooren blir åter vita, vilket inebärr att tandooren är klar för grill eller matlagning. Med hjälp av skovel töms tandooren på askan, därefter stängs askluckan.
Vid första användningen av tandoorugnen kan små sprickor förekomma som inte påverkar ugnens funktion.

Tillagning av mat:

Stäng askluckan
Häng upp grillspetsar med kött
Stäng  tandoor med de övre locken
Grillkött blir färdiglagad efter unegfär 10 min. 
Tidtabell för tillagning av andra råvaror:

Matlagningsprocess i tandoorsugn sker av den värme och den infraröda strålning som ugnens inre väggar avger. Råvarår blir inte brända som det brukar göra när man grillar på vanligt sätt utan alla råtvaror blir jämn genomstekta i vår tandoorsugn. Denna typ av matlagning i tandoorugn gör det möjligt att tillagade matvaror bibehåller sin saftighet, sina vitaminer och goda smakegenskaper

Web Programming & Page Design by Martin Ioussinov

×